7 april 2015

Lowlands verbiedt ledematen


Met ingang van 2016 verbiedt het popfestival Lowlands zelfmeegebrachte ledematen. Zij doet dit om veiligheidsredenen. Het verbod komt bovenop het reeds bestaande verbod op drugs, wapens, campingartikelen, vlaggenstokken, paraplu's, wandelstokken, laserpennen, drones, glaswerk, blikjes, camera-apparatuur, spuitbussen met deodorant of parfum, zelfbereide etenswaren, stagediven, crowdsurfen, selfie-sticks en flesjes water.

Lowlands directeur Eric van Eerden licht het besluit toe: "In voorgaande jaren is gebleken dat ledematen in toenemende overlast bezorgen. Zo kunnen armen gebruikt worden om te slaan of handtastelijk gedrag te vertonen. Ook spelen ze vaak een rol bij overmatig drankgebruik. Benen kunnen worden gebruikt om te schoppen of zich te onttrekken aan onze security. We hebben daarom in goed overleg besloten alle ledematen van het terrein te weren."

Het verbod geldt alleen op het festivalterrein, op de camping zijn ledematen nog wel toegestaan. "We vragen bezoekers bij het opgaan van het festivalterrein hun ledematen bij de garderobe achter te laten. Bij vertrek kunnen ze deze met het bonnetje gewoon weer ophalen.", aldus de festivalorganisatie.

Vaste festivalbezoekers Floris Lefèvre en Willemijn van der Zijden vinden het besluit drastisch, maar zeggen er geen moeite mee te hebben. "Wij hopen alleen dat ze dit jaar wel glutenvrije vegaburgers hebben."

Geen opmerkingen: