1 april 2015

Groene stroom veroorzaakt autisme

Groene stroom is mogelijk de oorzaak van autisme. Recent demografisch onderzoek in opdracht van de Stichting Autisme Research wijst dit uit.

Woordvoerder Rianne Rosenthal-Mulder: "Autisme is een ernstig probleem. Wij constateren dat met name hoger opgeleiden met een bovenmodaal inkomen die laat kinderen krijgen en overwegend links stemmen vaker te maken krijgen met kinderen met autisme." Eerdere onderzoeken wezen al uit dat het hierbij niet uitmaakt of zij magnetronmaaltijden of superfoods te eten krijgen. Mulder: "Omdat alle omgevingsfactoren dus gelijk zijn, zoeken we een andere factor die een verklaring kan bieden."


Na een succesvolle crowd-funding actie gaf de stichting de Universiteit Amsterdam opdracht nader onderzoek uit te voeren. Daarbij werden de Facebook profielen van enkele honderduizenden personen vergeleken met de gegevens uit hun slimme energiemeter. Daaruit bleek, dat een bovengemiddeld aantal van de mensen die aangaven een of meer autistische kinderen te hebben gebruik maakt van groene stroom.

De stichting is blij met de resultaten, maar zet ook kanttekeningen. "We zijn blij en opgelucht te weten dat groene stroom autisme veroorzaakt. Maar hetzelfde onderzoek liet ook zien dat groene stroom goed is voor de sensitiviteit en begaafdheid van kinderen. Nader onderzoek is dus gewenst."

In een vervolgonderzoek zal daarom worden gekeken of het hebben van een (Oud-)Hollandse naam, alsmede vervoer per bakfiets eveneens bijdragen aan het ontstaan van autisme.

Geen opmerkingen: