19 januari 2014

God haalt negers uit schepping

God verwijdert de negers uit de schepping. Dit heeft zijn woordvoerder Paus Franciscus bekendgemaakt. De reden hiervoor is de toenemende maatschappelijke onrust rond negers. "In den beginne leek het een leuk idee", aldus de Alwetende. "Een vrolijke toevoeging, met die kraaltjes en trommels. Met de kennis van nu moet echter worden vastgesteld, dat men in toenemende mate aanstoot neemt aan zwarte mensen, en negers in het bijzonder."

Negers zijn al langer controversieel. Al jaren woedt discussie of ze op 5 december uit het straatbeeld moeten worden geweerd. Ook de economie lijdt onder negers. De firma Buijs zag zich genoodzaakt de negerzoen uit het assortiment te schrappen, en vandaag werd bekend dat Haribo stopt met de verkoop van negervormig snoepgoed.

"Het is niet alleen de economische schade", verklaart de Almachtige. "Ook voor de taal zijn ze funest. Woorden als 'nigger', 'roetmop' en 'zwartjoekel' worden als gevolg van negers nauwelijks nog gebruikt. Anno 2014 kunnen negers gewoon niet meer."

De Afrikaanse Unie (AU) reageert kritisch op het besluit. Zij beschouwt het voornemen van de Heiland als een ordinaire bezuinigingsmaatregel.

Of het Opperwezen ook andere bevolkingsgroepen wil schrappen is nog onbekend. Wel is de Knesset al de gehele dag in spoedzitting bijeen.

Geen opmerkingen: