31 december 2008

Dikke Dik en het vuurwerk

Het is oudejaarsavond. Dikkie Dik loopt door het kattenluik naar buiten. Het is al twaalf uur geweest. Het grote vuurwerk is al voorbij. Al dat knallen en ploffen, dat is niets voor Dikkie Dik. Hij is lekker binnen gebleven. Veilig onder de bank.

Maar nu gaat Dikkie Dik naar buiten. Hij wil zijn vriendjes en vriendinnetjes een gelukkig nieuwjaar wensen. Maar Dikkie Dik ziet niemand. Of nee, achter het raam, daar ziet hij zijn vriendinnetje Naima. Gelukkig nieuwjaar zwaait Dikke Dik. Naima tilt haar pootje op om terug te zwaaien. Maar dan springt Tarek de kater tegen haar aan. Tarek blaast. Naima valt pardoes van de vensterbank.

Dikkie Dik loopt naar het eind van de straat. Daar, op het pleintje, brandt een groot vuur. Het zijn kerstbomen, die in brand staan. Lekker warm hoor! Op het pleintje ziet Dikkie Dik nog twee poezen staan. Het zijn Rocky en Rambo. Rocky en Rambo zijn broertjes. Ze horen bij het huis van Wesley en Samantha. Met hun mag het meisje van Dikkie Dik zijn huis niet spelen van het baasje.

Wesley en Samantha zijn ook op het pleintje. Wesley loopt te smoezen met Mounir. Mounir is het vriendje van Samantha. Hij heeft een scooter. Samantha staat een sigaret te roken. Ze ziet er niet blij uit. Ze heeft het vast koud, denkt Dikkie Dik. Hij ziet de blote buik van Samantha tussen haar broek en haar jas. Brrr, denkt Dikkie Dik. Samantha lijkt wel een beetje op Dikkie Dik. Zij heeft ook een halsband met haar naam erop. Maar die van haar is van zilver.

Rocky en Rambo drentelen rond Wesley en Mounir. Telkens als die met iets gooien, hollen ze ernaartoe. Boem! klinkt het dan telkens. Dikkie Dik vindt het maar eng. Maar ook wel spannend. Wesley strijkt met een ding in zijn hand. Het is langwerpig en rond. Zodra het begint te gloeien, gooit hij het snel weg. Dikkie Dik is nu heel nieuwsgierig. Hij rent erop af. Maar het is best ver. En Rambo en Rocky zijn er eerder. Maar ze blijven er een beetje vandaan. Flits! Boem! klinkt het. En weg is het ding. Mauw! Mauw! miauwen Rambo en Rocky. Ze zijn helemaal opgewonden.

Nu gooit Mounir zo'n gloeiend ding. Dikke Dik grijpt zijn kans. Hij rent erop af. Rocky en Rambo zitten vlak achter hem. Maar Dikkie Dik is er het eerst. Hij zet zijn voorpootjes op het ding. Straks pakken ze het nog af. BOEM! doet het ding. Wat een klap! Het is even helemaal zwart voor Dikkie Dik zijn oogjes. Zijn pootjes doen vreselijk pijn. Als Dikkie Dik zijn oogjes open doet, dan schrikt hij vreselijk. Waar net nog zijn voorpootjes waren, zitten nu nog alleen twee bloedende stompjes. Auw auw auw! gilt Dikkie Dik uit.

Gelukkig komt Wesley meteen aangehold. Voor zo'n dik jongetje kan Wesley best hard lopen. Hij komt me helpen, denkt Dikkie Dik. Maar Wesley komt niet helpen. Hij zwaait zijn been naar achteren. Dikkie Dik ziet een voetbalschoen onder de witte trainingsbroek. Dan schopt Wesley. Dikkie Dik vliegt door de lucht. Hij voelt plotseling hete vlammen om zich heen. En hij ruikt verbrande katteharen.

Barbekjoe! joelt Wesley. WAHAHA! schatert Mounir het uit. Samantha moet huilen. Dag Dikkie Dik! Tot de volgende keer...

Geen opmerkingen: