1 mei 2008

Uitgaanstip: Bacco Perbacco

Om het verglijden van alweer een levensjaar van mijn ega te vieren ben ik gisteren met haar gaan eten in restaurant Bacco Perbacco in Den Haag. Bacco is een nieuw Italiaans restaurant dat nu een kleine 3 maanden open is. Ze werken met dagverse producten en kennen geen menukaart. In plaats daarvan serveren ze een menu in traditioneel Italiaanse stijl, dus een voorgerecht, een pastagerecht en een hoofdgerecht. Het aanstekelijk enthousiasme waarmee de zeer gastvrije uitbaters Paco en Stefano de keuzes van die dag aanprijzen doet je het water al in de mond lopen. Naast een standaard voorgerecht hadden we keuze uit 2 pastagerechten, 3 visgerechten en 3 vleesgerechten. Het voorgerecht bestond uit een selectie van traditionele gerechten met onder andere carpaccio, prosciutto, artisjok, vitello en aubergine. Allemaal goed klaargemaakt en zeer smakelijk. De huisgemaakte gevulde pasta met verse tomatensaus, en de ossobucco met risotto en de zwaardvisfilet waren ronduit subliem. We dronken er een uitstekende huiswijn bij, en sloten af met een tartuffo met cappuccino en espresso.

Bacco is maar een klein tentje (nog geen 30 plaatsen), sober ingericht, met een gemoedelijke, huiskamer-achtige sfeer. De bediening is attent, vriendelijk en zeer gastvrij. Roken is binnen niet toegestaan, dus dat doe je gezellig buiten met het personeel dat zelf ook geregeld even naar buiten wipt.

Voor 2 menu's, 5 glazen wijn, dessert en koffie waren we net geen 100 euro kwijt, wat hen misschien niet goedkoop maakt maar ook zeker niet duur, zeker niet gezien de uitstekende kwaliteit van het gebodene. Een absolute aanrader!

Adres/route:
Bacco Perbacco
Van Speijkstaat 246 (hoek Waldeck Pyrmontkade), Den Haag
t: 070 3457175

Openbaar vervoer
vanaf CS: Randstadrail 3 (halte Van Speijkstraat)
vanaf CS/HS: Tram 17 (halte Waldeck Pyrmontkade)

Ik zou zeker even reserveren want er is maar beperkt plek en ze zitten vrijwel elke avond vol.

Geen opmerkingen: