29 juni 2011

SGP wil begrip vrouw oprekken

In navolging van gedoogpartner PVV, die te kennen gaf het begrip allochtoon op alle niet-Joods-Christelijke Nederlanders te willen toepassen, komt de SGP met het voorstel ook het begrip 'vrouw' op te rekken.

Woordvoerder Jozef Timmermans licht toe: 'Het huidige onderscheid tussen man en vrouw leidt tot een scheef beeld van onze werkelijkheid. Wij zijn een bestuurspartij, en zoals u weet is besturen een mannenkwestie. We zien met name bij partijen van linkse signatuur veel mensen die als man te boek staan, maar ons inziens als vrouw denken en handelen. Het lijkt ons goed hen als vrouwen te registeren, zodat wij hen op basis van ons partijprogramma kunnen negeren. Het verwijt dat wij dat nu ook al doen wordt daarmee ook meteen weggenomen.'

Ook buiten de politieke kaders ziet de SGP aanzienlijke voordelen. Als het voorstel wordt aangenomen zullen ook homo's, onderwijzers, verplegers en kunstenaars als vrouw te boek worden gesteld. Timmermans vervolgt: 'Deze mensen houden zich al dan niet beroepsmatig bezig met zaken die in de schrift zijn voorbehouden aan vrouwen, die zoals u weet per definitie sneller tot de zonde worden verleid. Hen te kunnen beschouwen als inferieur schept duidelijkheid, die het maatschappelijk debat ten goede komt.'

Tenslotte laat Timmermans weten dat de SGP zich momenteel nog beraadt over vrijwilligers, chronisch zieken en 65-plussers.

Aantijgingen dat de SGP hiermee zou discrimineren werpt de partij verre van zich. 'We moeten nu eenmaal onder ogen zien dat wij niet langer leven in een tijd, waarin mensen gelijk zijn.', zo laat de partij weten.

Geen opmerkingen: