9 augustus 2008

Keukenhulpjes

Onderstaand uienongemak is altijd goed voor een onderdrukte vloek in keuken Van Boven. Deze uit hun rok geknapte stukken ui kun je dan vaak niet anders dan bruut slachten, terwijl je zo je best deed op die ringen. Die ringen, die net nog fier rechtop stonden, liggen dan ook nog vaak als gevolg van de ontsnapping van hun onwillige broeders als een van zijn rollator beroofde bejaarde onmachtig over je snijplank verspreid.

Nu wil het geval dat wij in de keuken over een hulpstuk beschikken waarmee je de ui vast kunt pinnen alvorens hem te ontzielen. Maar dat is voor homo's, ja toch?

Wat mij brengt op keukenhulpjes. In mijn optiek zijn dat te dure voorwerpen die slechts één enkele toepassing kennen, die zich pas na bestudering van de handleiding prijsgeeft, en daarin dikwijls slechts matig tot niet adequaat zijn. Voorwerpen ook, die je bij het allereerste gebruik op het idee brengen hoe je de handeling, zonder hulpstuk, beter kan doen. Maar dan heb je ze al gekocht...

1 opmerking:

Shirien aka Pien zei

Mijn "uiendinges" een beetje afkraken? Tsss....ik ga vanmiddag nog naar de Blokker om een "knoflookdinges" te kopen! Lekker puh!

xxx
S